Статии

Призив за солидарност

През последните няколко години ние от Конфликт говорихме много за това, че борбата на медицинските сестри е борба от името на всички. Дадохме ясно да се разбере, че вярваме, че борейки се в защита на собствените си условия на труд, медицинските сестри са единственото нещо, което предотвратява по-нататъшни атаки срещу нашата здравна система – здравна система, която се използва от всички.

Също така дадохме ясно да се разбере, че единственият начин да се защитят заплатите на работниците е чрез стачни действия. С наближаването на зимата, увеличаването на цените и безумните сметки за гориво, единственият начин, чрез който работниците могат да се защитят от инфлацията, е като използват своята индустриална сила да стачкуват.

Стачката, която започна днес в Добрич, отново поставя медицинските сестри в челните редици на борбата в името на всички. Победата на стачката в болницата в Добрич ще бъде победа за всички работници.

Днес всички сили на властта са насочени срещу стачкуващите в Добрич. Министрите публично ги осъждат, ръководството на болницата ги тероризира, съдилищата си позволяват да бъдат използвани като инструменти на ръководството срещу тях…

Единственият съюзник, към когото медицинските сестри могат да се обърнат за помощ, са другите работещи хора, хората, които съставляват огромното мнозинство от това общество.

Докато медицинските сестри се борят да защитят и малкото здравеопазване, което ни е останало, и водят борба срещу ниските заплати, би било срамно да ги изоставим.

Ето защо призоваваме колегите си работници да окажат финансова подкрепа на медицинските сестри в този труден час. Призоваваме работещите да дарят средства за стачния фонд на медицинските сестри. Не става въпрос обаче само за индивидуално даряване на пари. Хората трябва да обсъдят въпроса със своите колеги и колежки и заедно да съберат пари на работните си места.

Борбата на медицинските сестри е нашата борба.
Нека им помогнем да я спечелят!

Дарете средства за стачката на медицинските сестри:


Банкова сметка на синдиката на медицинските специалисти (СБМС) – BG31RZBB91551011651120

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *